2 Temmuz 2010 Cuma

Bir Yaz Gecesi Rüyası














Annemlerin gidişiyle ev bomboş geliyor ve ruhumm hala alışamadı..

Kocişko beni mutlu etmek için, arkadaşlarımızın tiyatro teklifine evet diyerek yarın için bilet almış:)
burdan kocaman teşekkür ediyorum efendim kendilerine:)

bu arada bugün ruhum Mihrabat Korusu'na arabayla gitme başarısını gösterdi ve akşamüstü güzel bir kahve keyfi yapıldı:)

Bir Yaz Gecesi Rüyası
(Yer:Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü bahçesi)

''Tiyatro Kedi, oniki ay tiyatro sloganıyla hiç ara vermeden devam ettiği tiyatro etkinliklerine bu yaz yeni bir müzikal eklemiş. William Shakespeare tarafından yazılan Bir Yaz Gecesi Rüyası, müzikal olarak sahneleniyor.

Hakan Altıner ‘in yönettiği müzikalin şarkı sözleri ve uyarlaması İpek Kadılar Altıner’e, özgün besteleri Kağan Yavuz’a, koreografisi Atılgan Gümüş’e, kostüm tasarımı Türkan Kafadar’a; dekor tasarımı Tuba Unat’a, ışık tasarımı Mesut Sarı’ya ait. Müzikalin müzik direktörü ve orkestra şefi Önder Bali.

Bir Yaz Gecesi Rüyası ‘nda; bir büyü sonucu ortaya çıkan yanlışlıkların sebep olduğu komik olaylar anlatılıyor. Karmaşık aşk ilişkileri, komedi, heyecan ve entrika, Shakespeare´in diğer oyunlarında olduğu gibi; bu oyunda da yerini alıyor.

Kentten bir grup esnaf, gözden uzak bir yerde Atina Dükü’nün düğününde sahneleyecekleri oyunlarını prova etmek için ormana gelirler. Oyuncuların lideri olan ve bir cin tarafından büyülenerek zor duruma sokulan Dokumacı Mekik (Tamer Karadağlı) ormanda Orman Kraliçesi Titania ile (Hale Soygazi) karşılaşır. Periler Kralı Oberon, (İsmet Üstekin) karısı Orman Kraliçesi Titania’yı da bir öfke anında büyülemiştir. Büyünün etkisindeki Mekik ve Titania görürgörmez birbirlerine aşık olurlar. Yine aynı gece; Atina yakınlarındaki bir ormanda yollarını şaşıran dört sevgili (Abdül Süsler, Elif Çakman, Sertaç Ekici, Eda Gülten); Periler Kralı Oberon ile hizmetkârı Puck´ın (Akasya Asıltürkmen) büyüsüne kapılırlar.

Bir yazdönümü gecesinde geçen karmaşık ve komik olaylar dizisini anlatan “Bir Yaz Gecesi Rüyası”, dünya tiyatro edebiyatının en komik oyunlarından biridir.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder